تابع SUM، جمع ستونی، ردیفی و اعشاری در اکسل

 

دانلود فیلم آموزشی تابع SUM

 

دانلود فایل اکسل آموزشی تابع SUM

تابع SUM

در این آموزش کاربرد فرمول و نحوه استفاده از تابع SUM (مجموع) در اکسل به همراه یک فیلم آموزشی کوتاه توضیح داده شده است. حال به این سوال که چگونه در اکسل اعداد یک ستون را جمع بزنیم پاسخ می دهیم.

برای جمع زدن در اکسل، تابع مجموع (SUM)، یکی از توابع ریاضی پرکاربرد در اکسل است، این تابع تمام سلول های داده شده را با یکدیگر جمع می کند. با استفاده از این تابع می توان جمع را به صورت ستونی و یا ردیفی برای کلیه اعداد اعشاری و حقیقی انجام داد. برای انجام این کار تنها کافی است، در یکی از سلول هایی که قرار است جمع در آن باشد، دابل کلیک کنید، سپس علامت مساوی را بزنید و کلمه یا دستور SUM را تایپ کنید و در نهایت محدوده ای که قرار است سلول های آن با یکدیگر جمع زده شود را انتخاب کنید. 

فرمول تابع:

=SUM(number1;number2;…)

number1: می تواند یک عدد و یا محدوده ای از سلول ها باشد.

number2,… : وارد کردن اعداد و یا محدوده های بعدی اختیاری است.

 

نکته: هر گاه فرمولی رو کپی و پیست کردید و با خطا رو به رو شدید، علت این موضوع این است که جدا کننده متغییر ها در ویندوز کامپیوتر شما ممکن است بر روی چیز دیگری تنظیم شده باشد، که در بیشتر موارد یا از سمی کالون “;” و یا از ویلگول “,”  استفاده می گردد. (نحوه تغییر این جدا کننده را در اینجا میتوانید مشاهده کنید.)

مثال:

داده های جدول زیر را کپی کنید و در سلول A1 از اکسل پیست کنید. 

داده

 
-5  
15  
30  
‘5  
TRUE  
فرمول توضیحات
=SUM(A2;A3) سلول های A2 و A3 با یکدیگر جمع می شوند، که نتیجه 10 خواهد بود.
=SUM(A2:A4;15) محدوده سلول های A2 تا A4 با عدد 15 جمع می شوند که نتیجه 55 خواهد بود.
=SUM(“5”; 15; TRUE) متن 5 را عدد در نظر می گیرد و با 15 جمع می زند و True را نیز یک در نظر می گیرد و با یکدیگر جمع می کند که نتیجه 21 خواهد بود.
=SUM(A5;A6; 2) از سلول A5، که 5′ است صرف نظر می کند از سلول A6 هم صرف نظر می کند و 2 را با آنها جمع می زند که نتیجه همان 2 خواهد بود.

 

مشکلات:

  1. به منظور محاسبات تابع در محدوده آرگمان ها تنها اعداد می تواند وجود داشته باشد. در صورت وجود مقادیر منطقی مانند (TRUE و FAULS)  و یا متن این سلول ها صرف نظر می شوند.
  2. در صورتی که خطای #Name? ظاهر گردد، این احنمال وجود دارد که املای فرمول درست نوشته نشده است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *